Zašto mikro bilje i klice treba da se nađu na vašem tanjiru?

Na  pitanje  "Zašto mikro bilje i klice treba da se nađu na vašem tanjiru" odgovara je puno. Recimo kratko ako volite nove i zanimljive ukuse koji će u vašoj kuhinji doneti bogatija i zdravija jela mikro bilje je pravi izbor.

Šta je mikro bilje?

Mikro bilje, mikro povrće, mikro zeleniš ili microgreens kako se zove u originalu su mlade biljke povrća ili začina koje se koriste u ishrani upravo u fazi ranog razvoja kad im je nutritivni sastav najbogatiji.  Mikro bilje je bogatije po sastavu četiri do čak četrdeset puta. Generalno im sastav varira ali se izdvaja visok nivo magnezijuma, gvožđa, cinka, kalijuma.

Takodje su poznate po visokoj koncetraciji aminokiselina, andioksidatnih materija od kojih se posebno ističu polifenoli koji mogu poboljšati ili pomoći u lečenju problema sa probavom, dijabetesom, neurodegenerativnim bolestima i kardiovaskularnim bolestima.

Klice i mikro bilje, u čemu je razlika?

Klice su proklijale semenke žitarica, orašastih plodova i drugih vrsta semenki koje su već koriste u svakodnevoj ishrani. Sam proces klijanja semenki čini ih lakšim za varenje i probavu. Nutritivni sastav klica je i do sto puta bogatiji enzimima u ondosu na već formiranju biljku. Razlog je prost jer su enzimi sami po sebi potrebni za razvoj biljke. Takodje sadrže više vitamina, minerala i aminokiselnina od odraslih biljki.

Razlika koja izdvaja mikro bilje od klica je na prvom mestu ukus, same klice po sebi imaju neutralan ukus, dok je kod mikro bilja ukus  puno bogatiji i intezivniji.

Mikro bilje i klice pravi izbor !

Uvođenjem mikro bilja i klica u svoju ishranu vi gradite svoju budućnost u kojoj neće biti upotrebe lekova i ovom zdravom navikom stopirate ulazak farmacije u vaš život.

Povrće ovako uzgajano iz  organskih semena bez upotrebe bilo kakvih tretmana i hemije, daje
nam čistu energiju zemlje, sunca i vode. Ima li išta bolje što vašem telu možete pokloniti, složićete se da nema a verujte ono će vam istom tom energijom i uzvratiti. Da nam hrana svima bude lek jer zdravlje na usta ulazi. Prijatno!