Rotkva Sango (Raphanus)

Rotkva Sango (Raphanus) kao mikro biljka svojom jedinstvenom ljubičastom bojom zauzima, sa pravom, visoku poziciju u mikro svetu biljaka. Ne samo zbog prelepe boje, već i zbog gomile benefita po zdravlje čoveka. Rotkva Sango u sebi sadrži vitamine od kojih najviše C, E i B6,  minerale i antioksidante i dobre su za prevenciju raka, baš kao i brokoli. Rotkvice mikro bilja sadrže i folnu kiselinu, riboflavin, bakar i mangan.

Dobro su se pokazale kao podrška zdravom sistemu za varenje- sadržaj vlakana u mikroregiji rotkvice pomaže u prevenciji opstipacije i takođe u upravljanju nivoima šećera u krvi.

Održavaju kontrolu krvnog pritiska –  imaju rashlađujući uticaj na krv i kontrolišu krvni pritisak pružajući telu kalijum.

Stimulišu poboljšanje imunog sistema – hranjiva materija vitamina C kojom se telo snabdeva će pomoći u poboljšanju imuniteta, kontroli ranog starenja, i takođe kontroliše razvoj štetnih slobodnih radikala.

Pomaže u redukciji težine – sa puno vode, običnim namirnicama i mikro rotkvicama doza ugljenih hidrata može zadovoljiti vašu glad.

Čini čuda za kožu  – Fosfor, cink i vitamin C u rotkvici sprečavaju osip, bubuljice i suvoću kože.
Održava hidrataciju tela – zahvaljujući visokom sadržaju vode.

Uz sve navedeno mikro biljka rotkva sango štiti jetru, bubrege, upravlja dijabetesom i ublažava poremećaje u disajnom sistemu.

Rotkva Sango je mikro biljka koja osvaja na prvu svakog ko je proba, prvenstveno zbog svoje hrskavosti i blago ljutkastog ukusa koji je identičan odrasloj rotkvici, pa čak malo i intenzivniji. Za ljubitelje rotkvica je lepa vest da ovo povrće mogu imati na trpezi preko cele godine.

Onaj završni momenat na tanjiru, pre nego što ga iznesete pred gosta, sa punim poverenjem poklonite mikro biljci rotkvi sango. Ona će to poverenje opravdati i ukusom i lepotom i kvalitetom.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *