Korijander (Coriandrum sativum)

Čisti organizam od toksičnih materija i teških metala 

Korijander je savršeno prirodno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Ova biljka veže za sebe atome toksina i teških metala i izbacuje ih iz organizma.

Poboljšava i normalizuje varenje 

Korijander zbog svojih eteričnih ulja  pomaže u pravilnom izlučivanju enzima i probavnih sokova i stimuliše rad organa za varenje. Neki elementi tih ulja pospešuju pravilan rad jetre i creva, kao i lečenje dijareje, naročito ako je uzrokovana bakterijama i gljivicama, s obzirom da sastojci korijandera imaju antibakterijska svojstva. Pored svega toga korijander pomaže u lečenju upala i čuva jetru.

Ubrzava proces izlečenja kožnih bolesti

Svojstva korijandera su dezinfekcijska, detoksikacijska, antiseptička, antigljivična, antioksidacijskai idealna su za lečenje kožnih bolesti poput ekcema, hrapave kože ili gljivičnih oboljenja.

Smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi

Kiseline koje poseduje korijander vrlo su delotvorne u smanjivanju  holesterola u krvi i suzbijanju nakupljenog holesterola u arterijama i venama. Zahvaljujući tome što stimulativno deluje na endokrine žlezde, korijander povećava izlučivanje insulina iz gušterače i na taj način pomaže u pravilnoj asimilaciji i apsorpciji šećera u krvi.

Pored svega navedenog korijander je prva pomoć kod žena sa bolnim menstruacijama jer ublažava bolove, čuva zdravlje očiju, ima antikancerogena svojstva i koristi se kao afrodizijak. Priznaćete mnogo je razloga za uključivanje ove bogate biljke u svoju redovnu ishranu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *