Klice i mikro bilje u školskoj učionici !

Klice i mikro bilje iz vaše i naše Jekine bašte uvek će rado doći na sva mesta gde postoji želja da se deci približe prave vrednosti ovog mikro povrća. Tako smo se sa radošću odazvali i pozivu Tehničke škole iz Apatina u kojoj se školuju i budući kuvari. Njima je ova tema prvenstveno bila zanimljiva zbog dekoracije na tanjiru, ali ništa manje nismo pažnju posvetili ni nutritivnim vrednostima kao ni intenzivnim ukusima pojedinih vrsta, kakva je recimo rotkvica.

Mali je broj dece koja su već čula ranije za klice i mikro bilje, tu smo negde prepoznali da bi tome zaista trebalo posvetiti više vremena i pažnje u budućnosti. Mi u Jekinoj bašti, kao cilj i jesmo zacrtali da mikro bilje i klice uđu u svaku kuću baš kao  npr.paradajz ili krompir i da steknemo svi tu naviku redovnog konzumiranja ove vrhunske namirnice. Ko je probao uverio se u energiju kao i  lekovitost klica i mikro bilja. Uvek će na meniju prvo mesto biti rezervisano baš za ovo dekorativno i zdravo povrće. Dobra vest je da nas je svakim danom sve više i više.

Kineska rotkva
Kineska rotkva

Ono što nas je zaista prijatno iznenadilo jesu reakcije dece kada smo im ponudili da probaju ono što smo im pripremili. Nije bilo ni jednog negativnog komentara, čak i deca koja ne jedu inače povrće nisu imala primedbu i pojela su po parče namazano humusom od cvekle i leblebije posuto klicama alfa-alfa i mikro biljkom rotkvice.

Mi se  pripremamo za posetu još jednoj školi u našem okruženju, trudićemo se i u budućnosti da odgovorimo na svaki poziv, kako bi informacija koja je u svetu već odavno dobro poznata priča, što pre došla do onih koji su naša budućnost, do naše dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *