Klice Alfalfa ( Medicago sativa L.)

Klice Alfalfa ili klice koje se dobijaju od semena Lucerke ( Medicago sativa L.)

Klice lucerke ( Alfalfa ) spadaju u najpopularnije klice širom sveta. Alfalfa je arapska reč koja u prevodu znači „Otac svake hrane„.

Biljka Lucerke se koristi hiljadama godina u ishrani čoveka, stara Kineska medicina je koristila list lucerke za ublažavanje čireva i poboljšanje apetita. Seme lucerke se lako klija  tako da mnogi ljudi sami klijaju klice kod kuće. Pored toga što su odlične kao dodatak u ishrani, klice lucerke imaju mnoga pozitivna dejstva na čovekovo zdravlje.

Klice Alfalfa bi trebale da budu redovno na vašem jelovniku zbog svog bogatog sadržaja i neutralnog ukusa koji može da se slaže uz sve vrste hrane. Možete je koristiti kao dodatak sendvičima, salatu itd. Zbog svog niskolaoričnog sastava pogodna je za dijete i redukovanu ishranu.

Klice Alfalfa

Pozitivna dejstva klica Alfalfa: jako antikancerogeno dejstvo, spuštaju nivo lošeg holesterola, poboljšavaju zdravlje srca, sadrže obilje antioksidanata, utiču na poboljšanje zdravlja kostiju, smanjuju nivo šećera u krvi. Sadrži proteine ​​i vitamin A, v B1, B6, C, E i K. Sadrži i kalcijum, kalijum, karoten, gvožđe i cink.

Klice Alfalfa možete poručiti kod nas, trenutno su jedan od najpopularnijih proizvoda koje nudimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *